‘Η ΝΙΚΗ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

‘ΑΝΑΣΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ’, Μεγάλο Σάββατο πρωί, η πρώτη Ανάσταση με χρώμα λευκό.

Σαν τις φιγούρες των αγίων στο παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού (νοσοκομείου), οι μοναδικές με λευκούς χιτώνες. Πόσο είχα εντυπωσιαστεί. Δεν υπάρχουν αλλού…

Ο  Νικητής της Ζωής, με λευκό χιτώνα υψώνεται πάνω από το σκοτεινό τάφο και τη φθορά.

Το φώς κερδίζει το σκοτάδι. Παίρνεις ανάσα ανακούφισης από το πένθος, κοιτάς ψηλά, ελπίζεις και δυναμώνεις.

Η Ανάσταση του Κυρίου έχει χρώμα λευκό, όπως το εκτυφλωτικό φως, που με την καθάρια λάμψη του σαρώνει το φόβο, το δάκρυ και σε γλυκαίνει.

Η, έξω και πέρα από τα φθαρτά εγκόσμια, πάλλευκη μορφή Του εξαγνίζει τη σκοτεινιά της ψυχής.

Ανάσταση, ανάταση και φώς σε όλους σας. Όσο θέλετε, όσο μπορείτε.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts