‘ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Περπατώ αργά, νωχελικά, μετρώντας την πολύ ζεστή νύχτα γύρω μου, νύχτα ήρεμη, που τη διακόπτουν τα γέλια των παιδιών που συμμετείχαν σε μια όμορφη θεατρική παράσταση γυμνασίου που μόλις τελείωσε.

Περπατώ και έχω στο μυαλό μου μια μελωδία και μία φωτογραφία. Παλιά. Και η μία και η άλλη. ‘Μια παλιά φωτογραφία…’ που δεν είχα ξαναδεί, αλλά ήμουν εκεί, την έζησα, χρόνια πριν, στο ίδιο σχολείο. Αλλιώς, όμως.

Ήσουν εσύ στη φωτογραφία. Εγώ, όπως και απόψε, χειροκροτούσα. Εσένα, τότε.

Περπατώ και βλέπω γύρω μου παιδιά όμορφα, ταλαντούχα, παιδιά φίλων και γνωστών, ν’ αγκαλιάζονται, να γελούν, να ονειρεύονται. Να μεγαλώνουν.

Περπατώ και οι συνειρμοί με κυριεύουν. ‘ Έφερα τη ζωή μου ως εδώ. Άσπρο μέτρημα, μελανό άθροισμα’, γράφει ο Ελύτης. Κάπως έτσι είναι. Ως εδώ την έφερα. Και μετά;

Συνεχίζεις το μέτρημα, ελπίζοντας το άθροισμα να μην είναι μελανό. Συνεχίζεις.

Περπατώ και κάπου εκεί, στο σκοτάδι της νύχτας, φαντάζομαι τη συνέχεια της φωτογραφίας. Σαν σίριαλ που συνεχίζεται από κει που σταμάτησε.

‘Κωπηλασία ευαίσθητη στους όρμους γύρω από την αγάπη…’ Πόσα ακόμη να πουν οι ποιητές…

Μια παλιά φωτογραφία, μια διαχρονική σκέψη σαν ευχαριστώ για τις ανεκτίμητες παρουσίες στη ζωή μας.

Υ.Γ. Βιολέτα, σ’ ευχαριστώ γι’ αυτή τη φωτογραφία- υπόμνηση αγάπης και ευγνωμοσύνης…

(Φωτογραφία: Mike Segfang@flickr)

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts