Τα φεγγάρια του Αυγούστου

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Ποτέ δε συμπάθησα τ’  αυγουστιάτικα φεγγάρια.  Ήταν αμοιβαία τα συναισθήματα…

Αγαπώ τα καθημερινά φεγγάρια, τα μισά, που δεν κουβαλούν το βάρος των ρομαντικών μας προσδοκιών (ή ψευδαισθήσεων)… Αυτά για τα οποία δε γίνεται τόση κουβέντα και δε συνωστίζονται όλοι στα μπαλκόνια για μια ακόμη φωτογραφία, για ένα check in , ώστε να είναι στην… καρδιά των γεγονότων. Αυτά που σου ανατρέπουν την καθημερινή ρουτίνα και σου χαρίζουν γλυκές, ανατρεπτικές στιγμές, με φως, όχι τόσο λαμπερό όσο αυτό της πανσελήνου. Το φως, όμως, αυτό θα σε οδηγεί με βήματα αργά και σταθερά, θα είναι η παρέα σου στις μοναχικές σου νυχτερινές, νοερές περιπλανήσεις.

Η δική μου, χαρούμενη ανατροπή δεν ήταν, άλλωστε, τόσο μυθιστορηματική και λουσμένη στο αστραφτερό σεληνόφως. Αυτό, εύχομαι να το βρείτε όλοι μέσα σας και να φωτίζει, καθοδηγώντας τις σκέψεις σας.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts